Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση
Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα

4 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα Empty Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Δευ Αυγ 22, 2011 9:19 am

(ΔΑΙΔΑΛΟΣ αντιγράφει μία εξαιρετικά σημαντική, πρωτότυπη και βαρύνουσας προσφοράς, ανάρτηση που χαράζει νέα δεδομένα στην ιστορική έρευνα από εδώ :
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/08/16/efimerida-ellas/#more-1509 )


Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλική Μετατρούλου στο 2011/08/16

Με μεγάλη χαρά, και με κάποια υπερηφάνεια, το ιστολόγιο παρουσιάζει ένα μοναδικό ντοκουμέντο (ορθότερα: σειρά ντοκουμέντων) από την περίοδο των Δεκεμβριανών του 1944, που έρχεται να καλύψει (πιστεύουμε) ένα μεγάλο κενό, τόσο στη φιλολογία περί Δεκεμβριανών, όσο και στις διαθέσιμες πηγές για την περίοδο εκείνη, κατά την οποία, μέσα σε λίγες εβδομάδες άλλαξε η πορεία της χώρας.

Πρόκειται για την επίσημη κυβερνητική εφημερίδα με τίτλο “Η Ελλάς“, και υπότιτλο “Ημερήσια πρωινή εφημερίδα” και “Οργανο του ελληνικού λαού“,εκτός από το πρώτο φύλλο, της 5ης Δεκεμβρίου 1944, που ονομαζόταν “Επίσημον Δελτίον Πληροφοριών του Υφυπουργείου Τύπου και Διαφωτίσεως“.
Κυκλοφόρησαν συνολικά 46 φύλλα, από την 5η Δεκεμβρίου 1944 έως την 21η Ιανουαρίου 1945.

Εχουμε την εντύπωση ότι το υλικό αυτό, από τα άρθρα των 46 τευχών της εφημερίδας, έχει αγνοηθεί από ιστορικούς και ερευνητές, και μάλιστα πλήρως, διότι δεν μπορούμε να φέρουμε στη μνήμη μας κάποια π.χ. αναφορά, βιβλιογραφική ή απλή, σε κείμενο από τα άρθρα της εφημερίδας αυτής Ολα αυτά τα τεύχη, συνολικά 46 εκδόσεις, μαζί με τα παραρτήματα και τις έκτακτες εκδόσεις, οι αναγνώστες του ιστολογίου μας θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν αμέσως εδώ παρακάτω.

Την περίοδο των Δεκεμβριανών κυκλοφορούσαν πολλές εφημερίδες και έντυπα.
Εντελώς ενδεικτικά:Στην ΕΑΜική πλευρά π.χ. κυκλοφορούσε ο “Ριζοσπάστης”, η “Λαοκρατία”, η “Ελεύθερη Ελλάδα”, η “Λαίκή Φωνή” στη Θεσσαλονίκη, η “Αλληλεγγύη” όργανο της “Εθνικής Αλληλεγγύης”, η “Νέα Γενιά” της ΕΠΟΝ κ.λπ.Η αντιΕΑΜική πλευρά επίσης είχε τη δυνατότητα να εκδίδει τα δικά της έντυπα: Το “Ελληνικόν Αίμα”, η “Μεγάλη Ελλάς” της ΕΔΕΕ, η “Δόξα” της ΠΕΑΝ, η “Δημοκρατική Σημαία” του ΕΔΕΣ κ.λπ.
Είχαν επίσης εμφανιστεί και εφημερίδες, ας τις πούμε, δημοσιογραφικές ή/και ιδιωτικές ή/και εμπορικές, όπως η “Ελευθέρα Πόλις” του Νάσου Μπότση, τα “Καθημερινά Νέα” του Λουκή Ακρίτα, η “Αλήθεια”, στον Πειραιά η “Φωνή του Πειραιώς” κ.ο.κ.Από την Κατοχή, επίσης, συνέχιζαν την έκδοσή τους η “Δημοκρατία” και η “Ελευθερία”.Οι Αγγλοι κι αυτοί είχαν τη δυνατότητα να τυπώνουν καθημερινό “Δελτίο Ειδήσεων”, στα ελληνικά ασφαλώς («Εκδίδεται υπό του Στρατηγείου των κατά ξηράν εν Ελλάδι δυνάμεων»), αλλά και φωτο-περιοδικά, με πολλές-πολλές φωτογραφίες και σχεδόν καθόλου κείμενο,όπως αυτό με τον τίτλο “ΑΕΡΑ” (ακρωνύμιο ΑΕΡΑ=Αγγλία Ελλάδα Ρωσία Αμερική), το οποίο τυπωνόταν στο Κάιρο, κυκλοφορούσε (και) στην Ελλάδα, και είχε κάνει 80 εκδόσεις μέχρι το Φεβρουάριο του 1945,και τα “ΦΩΤΟ-ΝΕΑ”, έκδοση κάποιας AGIS, Αγγλοελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τα οποία μέχρι τον Φεβρουάριο του 1945, είχαν κυκλοφορήσει 30 τεύχη.

Και η επίσημη κυβερνητική πλευρά;;; (θα ρωτούσε κανείς).
Οπως ακριβώς αναρωτηθήκαμε κι εμείς.
Η ερώτησή μας αυτή απαντήθηκε.

Με το ξέσπασμα των πρώτων συγκρούσεων, ο Υφυπουργός Τύπου και Διαφωτίσεως Πέτρος Ευαγ. Γαρουφαλιάς κάλεσε τον άδελφό του Δημήτριο Ευαγ. Γαρουφαλιά (1904-1978) πολιτικό μηχανικό και έφεδρο Ανθυποπλοίαρχο την περίοδο των Δεκεμβριανών και του ζήτησε να βρεθεί μία λύση, ώστε η επίσημη Κυβέρνηση να μπορέσει να κυκλοφορεί κάποιο έντυπο, κάποια εφημερίδα, που να απηχεί τις απόψεις του επίσημου κράτους («[...] της αποκλεισμένης, σε μια στενή λωρίδα λίγων τετραγώνων γης και εγκλεισμένης στο ξενοδοχείο της “Μεγάλης Βρεττανίας”, Κυβερνήσεως»).
Το πρόβλημα ήταν πολύ σημαντικό, κατά τον Υφυπουργό Πέτρο Γαρουφαλιά, διότι το αθηναϊκό κοινό ενημερωνόταν από άλλες πηγές, ακόμη και από τα “εαμικά χωνιά“, ενώ η Κυβέρνηση, αποκομμένη (και) από την επαρχία δεν είχε καμμία δυνατότητα να αντικρούσει τα “δηλητηριώδη ψεύδη των στασιαστών“.
Πράγματι, οι περισσότεροι υπάλληλοι του Υφυπουργείου Τύπου, φίλα προσκείμενοι στο ΕΑΜ «είχαν ουσιαστικά ατονήσει και είχαν συμπαραταχθεί με τη διαταχθείσα από το ΕΑΜ γενική απεργία». Από την άλλη, τα μέλη του Σωματείου Τυπογράφων και Τεχνικών Τύπου ανήκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία στο ΚΚΕ και βρίσκονταν επίσης σε απεργία. Ολα τα τυπογραφεία βρίσκονταν είτε σε ΕΛΑΣιτοκρατούμενες περιοχές, είτε σε επικίνδυνες ζώνες.
Τελικά, ο Δημήτρης Γαρουφαλιάς, με τη βοήθεια του Αχιλλέα Κύρου, βρήκαν έναν Αρτινό τυπογράφο και έφεδρο Λοχία, ο οποίος τους οδήγησε σε ένα υπόγειο όπου βρισκόταν μια παλιά τυπογραφική μηχανή.
Αμέσως, ήδη την 5η Δεκεμβρίου 1944, δηλαδή τη μεθεπομένη του συλλαλητηρίου, το “Επίσημον Δελτίον Πληροφοριών του Υφυπουργείου Τύπου και Διαφωτίσεως” ήταν πραγματικότητα.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Δημήτριου Γαρουφαλιά, «για λόγους καλυτέρας εντυπώσεως και ιδιαίτερα για να δοθεί μια πνοή αντικειμενικής αισιοδοξίας πως αποτυχαίνει η ανακατάληψη των Αθηνών και η νόμιμη τάξη θα επικρατήσει, αποφασίσθηκε να αλλάξει ο τίτλος σε “Η Ελλάς, Ημερήσια πρωινή εφημερίδα, Οργανο του ελληνικού λαού”»..
Ενα ακόμη απόσπασμα από το αυτοβιογραφικό έργο του Δημήτριου Γαρουφαλιά:

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα Ceb4ceb7cebcceaecf84cf81ceb9cebfcf82-ceb3ceb1cf81cebfcf85cf86ceb1cebbceb9ceaccf82-cebaceb5ceafcebcceb5cebdceb1-cebaceb1ceb9-ceb1cebd1
Ο Δημήτριος Γαρουφαλιάς θυμάται τις διεργασίες πριν από την έκδοση της εφημερίδας

Η εφημερίδα ήταν δισέλιδη, μεγάλου σχήματος, 31 εκ επί 24 εκ. Κάποιες εκδόσεις της ήταν σε μαγαλύτερο σχήμα σαν εφημερίδα τοίχου. Στη διάρκεια των 46 αυτών ημερών, έκανε και κάποιες έκτακτες εκδόσεις.Στο περιεχόμενό της υπήρχαν από τα πολύ σοβαρά και σπουδαία (π.χ. οι ανακοινώσεις του Ρόναλντ Σκόμπι και τα πρακτικά της σύσκεψης υπό τον Γουίνστον Τσόρτσιλ), μέχρι μικρές ειδήσεις, π.χ. για τα θέατρα και τους κινηματογράφους, ή ακόμη και ειδήσεις της μίας γραμμής του τύπου «Ευρέθη σάκος με 7 μαχαίρια. Πιστεύεται ότι ανήκει σε ΕΛΑΣίτη».
Η επιρροή του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και των απόψεων του ήταν εμφανής: Σε αυτήν την εφημερίδα ανακοινώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1944 η ίδρυση του “Αριστερού Μετώπου Ελλάδος”, ενός συνασπισμού “σοσιαλιστικών”, ας πούμε κεντρώων-κεντροαριστερών κομμάτων και μικρών ομάδων υπό την αρχηγία του Γεωργίου Παπανδρέου.
Οπως επίσης εμφανής ήταν και η επιρροή των Αγγλών, με τις αναδημοσιεύσεις των λόγων του Τσόρτσιλ και του Ηντεν, τα νέα από τη βρεττανική Βουλή, τα ανακοινωθέντα του Ρόναλντ Σκόμπυ κ.ο.κ.
Ολα τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν από την “Ελλάδα” μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω, απλωμένα σε 512 σελίδες μεγέθους Α4.

Κλείνουμε με μία παράκληση:
Εχουμε την εντύπωση ότι αυτό το υλικό, που οπωσδήποτε προσθέτει σημαντικά στοιχεία στη μελέτη των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 1944,δεν έχει αξιοποιηθεί από τους ιστορικούς και τους ερευνητές.
“Σπάμε το κεφάλι μας“, που λένε, αλλά δεν μπορούμε να θυμηθούμε κάποια αναφορά σε κάποιο κείμενο, σχετική με την εφημερίδα αυτή.
Ενδεχομένως και να κάνουμε λάθος.
Θα παρακαλούσαμε, λοιπόν, τους αναγνώστες του ιστολογίου, να μας γράψουν 2-3 γραμμές, και να μας ενημερώσουν,αν τυχόν έχουν υπόψη τους κάποιο βιβλίο, μονογραφία, εργασία, κείμενο, οτιδήποτε που να αναφέρει την εφημερίδα αυτή, είτε σαν βιβλιογραφική παραπομπή, είτε σαν απλή αναφορά στην ύπαρξή της,

http://www.scribd.com/doc/62403494/

ΔΑΙΔΑΛΟΣ
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα Empty Απ: Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα

Δημοσίευση  Βασιλική Μετατρούλου Τρι Αυγ 23, 2011 3:15 am

ΔΑΙΔΑΛΟΣ έγραψε:(ΔΑΙΔΑΛΟΣ αντιγράφει μία εξαιρετικά σημαντική, πρωτότυπη και βαρύνουσας προσφοράς, ανάρτηση που χαράζει νέα δεδομένα στην ιστορική έρευνα από εδώ :
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/08/16/efimerida-ellas/#more-1509 )


Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλική Μετατρούλου στο 2011/08/16

Ευχαριστώ για την τιμή της αναδημοσίευσης (και για τα καλά σου λόγια).
Είναι πολύ σημαντικά ντοκουμέντα -δεν συμφωνείς;;;

Εκανα έκκληση, όποιος έχει βρει κάποια αναφορά να με ενημερώσει, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πολύ φτωχά.
Πιστεύω ότι οι τρομεροί και φοβεροί "ερευνητές ιστορικοί" μας, ειδικά οι "ακαδημαϊκοί", το αγνοούν το θέμα πλήρως.
Εσύ Δαίδαλε, που είσαι ψαχτήρι αεικίνητο, έχεις βρει καμιά αναφορά στην εφημερίδα "Η Ελλάς";;;

Βασιλική Μετατρούλου

Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 02/04/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα Empty Απ: Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Τρι Αυγ 23, 2011 6:47 am

Τυχαίνει να έχω τα εν λόγω φύλλα σε βιβλίο στη βιβλιοθήκη μου.
(ατυχώς είναι πολύ - πολύ μακριά από εδώ που είμαι και δεν έχω άμεση πρόσβαση).
Είναι δερματόδετο με κόκινο εξώφυλλο και χρυσά γράμματα., χοντρό και λίγο μεγαλύτερο από Α4 από όσο θυμάμαι.
(Μεταγενέστερα το είχα δει άλλη μία και μοναδική φορά, δε θυμάμαι που όμως και σε μπλε εξώφυλλο με χρυσά πάλι γράμματα)
Το είχα τσιμπήσει πριν πολλά - πολλά χρόνια από ένα παλαιοπωλείο σε άριστη κατάσταση.
Κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτοέκδοση.

Γενικά πάντως δε θυμάμαι να έχει αξιοποηθεί από τους ερευνητές για τους γνωστούς και προφανείς ελληνικούς λόγους.
Στην Ελλάδα η έρευνα είναι στρατευμένη και οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί στην κατεύθυνση αυτή είναι εκ των προτέρω "θαμμένο από χέρι".
Έχουν αναναγορευθεί καθηγητές άνθρωποι που πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Καβατζώνουν Έδρες Ιστορίας και το παίζουν αυθεντίες γιατί τάχα μου βρήκαν κάτι ξεχασμένο κάπου στα αζήτητα κάποιου σκονισμένου αρχείου στο εξωτερικό που στην ουσία από ιστορικής απόψεως ήταν τίποτα.
Αλλά σε αυτό το κράτος ότι έρχεται από το εξωτερικό αναγορεύεται σε χρυσό (ακόμα και τα πνευματικά σκουπίδια) .
Ή ακόμα γιατί έτυχε να βρουν μια σκισμένη φωτοτυπία σε μπαούλο στη σοφίτα ενός χωριού υπογεγραμμένη από ένα βοηθό δασοφύλακα και που έλεγε για μιά ένοπλη συμπλοκή που έγινε όταν η Κατίγκω πήγε να πλύνει το βρακί της στη βρύση στην Άνω Ποταμιά.
Επιπλέον οι ανωτέρω βρίσκανε και κάτι γεροπαραλημένα γεροντάκια (υποτίθεται αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων) λίγο πριν τα τινάξουν και εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και αφού τους πλακώνανε και λίγο στα τσίπουρα και τα ούζα τους κοτσάρανε και ένα μαγνητόφωνο και να’ σου φαρδιά πλατιά η απομαγνητοφωνημένη μαρτυρία στη βιβλιογραφία τους.
Και το ωραίο είναι ότι τις απομαγνητοφωνήσεις χρησιμοποιούν κατά κόρο ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ στα βιβλία τους αυτοί που λένε ότι η Ιστορία για να γραφεί πραγματικά πρέπει να φύγουν οι πρωταγωνιστές και να περάσουν πολλά χρόνια ….. ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ !!!!!

Στην ουσία στη χώρα μας βρίσκονται στοιχεία τα οποία είναι ΕΠΙΤΗΔΕΣ ακατέργαστα διαμάντια διότι κλονίζουν ονόματα και ιδεοληψίες
(Είδες ποτέ, σε βιβλίο ιστορικού, για να σε ρωτήσω τώρα με τη σειρά μου εγώ, αυτό εδώ : https://istoria.forumgreek.com/t661-topic )

Επιπλέον σε αντίθεση με τις ξένες χώρες ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ " ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ" ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Είναι δυνατόν να γράφεις κατά του Χίτλερ και να μην ανατρέχεις στα αρχεία του ;
Είναι δυνατόν να γράφεις εναντίον του Στάλιν και να μην ανατρέχεις στα αρχεία του ;

Και επιπλέον δε στην Ελλάδα :
1. Tα (όσα υπάρχουν) κρατικά αρχεία είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση , κατακερματισμένα, επίτηδες κατεστραμμένα, ως γνωστόν το αρχείο εκγληματιών πολέμου έχει πολτοποιηθεί μετά την Μεταπολίτευση) κ.λ.π.
2. Επιδοτούνται στη χώρα μας με ΠΑΚΤΩΛΟ κονδυλίων από την Ευρωπαική Ένωση τα αρχεία αυτών που ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ !!!……..ενώ των άλλων τα τρώνε τα σκουλήκια (άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία)
3. Τα όποια (αδρώς επιχορηγούμενα) ιδρύματα βιάζουν κατά το δοκούν την Ιστορία
(βλέπε ανάρτησή μου εδώ : https://istoria.forumgreek.com/t858-topic )
4. ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ με τα αρχεία των Ιταλών
(βλέπε ανάρτησή μου εδώ : https://istoria.forumgreek.com/t881-topic )
5. ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ τα αρχεία των Ταγμάτων Ασφαλέιας
(βλέπε ανάρτησή μου εδώ : https://istoria.forumgreek.com/t887-topic )
6. ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ τα αρχεία των Γερμανών.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ:
1) NA ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ πολύ καλά
2) ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΤΩ, γιατί είναι μακρά και επίπονη έρευνα και τα πράγματα σοβαρεύουν άγρια και δε σηκώνουν ΑΣΤΕΙΑ !!!!!!!!!!

(πχ. μόνο για να μάθεις τη δομή, τη διάταξη μάχης, τον τρόπο οργάνωσης και πολέμου, τον τρόπο λειτουργίας της γερμανικής πολεμικής μηχανής και των υπηρεσιών της Βέρμαχτ θα σου πάρει τουλάχιστον ένα χρόνο άμα είσαι αδαής περί των στρατιωτικών.)
(Αν ψάξεις από όλους αυτούς τους ιστορικούς ποιοι από αυτούς γνωρίζουν στοιχειωδώς μια ξένη γλώσσα θα πάθεις την πλάκα σου. Για Γερμανικά βέβαια μην το ψάχνεις, ξέχνα το καλύτερα.........)
Και ερχόμαστε τώρα ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΨΗΤΟ.
Για να ακριβολογούμε αυτοί που ασχολήθηκαν (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) με τα γερμανικά αρχεία δεν ξεπερνάνε τα δάκτυλα του ενός χεριού ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ έτυχε να ασχοληθούν ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΖΗΛΟΥ.
(Ξεκαθαρίζω ότι επαγγελματικός ζήλος είναι να μην ξέρω γρι ρωσσικά αλλά επειδή πιστεύω ότι στα ρωσσικά αρχεία είναι πλούσια όσον αφορά την ερευνά μου, στρώνω κάτω το κολαράκι μου και με τον άλφα ή βήτα τρόπο τα ξετινάζω και προωθώ την έρευνα.
Πχ. πάω στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και του λέω :
Mάγκα ΑΠΑΙΤΩ και ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ δύο μεταφραστές ρωσσικών για πάρτη μου για να ψάξουμε τα πολύτιμα αρχεία τους.Ταυτόγχρονα βάζω και 5 υποτροφίες με ρωσομαθείς φοιτητές για να εκπονήσουν διδακτορικά ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ)
Αλλά ποιος να το κάνει αυτό στην Ελλάδα βέβαια …(αυτά γίνονται μόνο στο εξωτερικό).
Για αυτό ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που υποτίθεται ασχολήθηκαν με τα Γερμανικά αρχεία τους έχουμε σαν τους μονόφθαλμους μέσα στους τυφλούς και τους κοιτάζουνε οι άλλοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ σαν αυθεντίες .!!!!!!
Στην ουσία είχαν το πλεονέκτημα ότι ήξεραν Γερμανικά (ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ για να "αναδειχθούν") και από εκεί και πέρα επί της ουσίας μηδέν
Έχουμε και λέμε λοιπόν :

α. Ο Καθηγητής Eνεπεκίδης κάπου στη δεκαετία 60 , γιατί ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΥΧΕ να ήταν χρόνια καθηγητής στη Βιέννη …!!!!!!
(βάζω το ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΥΧΕ με κεφαλαία και όποιος ενοχλείται ας αντιπαραβάλει το καλύτερο έργο του Ενεπεκίδη, με οποιδήποτε του Μπήβορ για να δεί ότι ο Ενεπεκίδης είναι επιπέδου το πολύ μέχρι το Δημοτικό)

β. Ο Δημοσιογράφος (ΚΑΙ ΟΧΙ βεβαίως Ιστορικός) Μαθιόπουλος γιατί ΕΤΥΧΕ να ήταν ανταποκριτής στη Γερμανία …!!!!!!(Φανταστείτε τον εξόχως συμπαθή και εξαίρετο δημοσιογράφο Ανδρέαδη - Συγγελάκη από τη Ρώμη να κάνει αποκαλύψεις για τον Ιταλικό Στρατό στο Β’ ΠΠ)

γ. Ο (συχωρεμένος) βιομήχανος και μη ιστορικός Μάγερ στη σύγχρονη εποχή, διότι ήταν Γερμανός βέβαια ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑΚΙ για αυτόν ήταν να κάνει ένα δήθεν ψαχουλεματάκι στα αρχεία και να το παίξει μάγκας ΣΤΑ ΕΔΩ ΒΛΗΤΑ.
Είναι ξεκάθαρα φανερό ότι ο Μάγερ είχε πλήρη επίγνωση ότι ουσιαστικά πριν από αυτόν ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΒΛΗΤΟ δεν είχε καταπιαστεί με τα γερμανικά αρχεία, οπότε άδραξε την ευκαιρία να παίζει όπως τον βολεύει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ και με σημαδεμένη την τράπουλα. Διακατεχόμενος βέβαια από το σύμπλεγμα (κόμπλεξ) της άνανδρης δολοφονίας του πατέρα του στην μπουρδουκλωμένη κατοχική Ελλάδα δε μπόρεσε να απαλλαγεί από αυτό το σύμπλεγμα και το έργο του βέβαια περισσότερο μπουρδουκλώνει την κατάσταση (λες εξεπίτηδες να έλεγε από μέσα του :
«Ρε πούστηδες Έλληνες αφού με τα ηλίθια μίση σας στην Κατοχή μου φάγατε τον πατέρα εγώ θα χρησιμοποιήσω τα δικά μας αρχεία, ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, για να σας βγάλω τα μάτια 50 χρόνια μετά και να μην μπορείτε να βγάλετε άκρη ούτε μετά από 150 χρόνια…»)
(βλέπε ανάρτησή μου εδώ : https://istoria.forumgreek.com/t717-topic )

δ. Ο Διδάκτωρ Ιστορίας Δορδανάς ομοίως στη σύγχρονη εποχή, διότι γεννήθηκε στη Γερμανία και προφανώς γνωρίζει Γερμανικά οπότε ισχύει όπως ανωτέρω.Σου δίνει την εντύπωση ότι χρησιμοποεί τα γερμανικά του για επιλεκτική εξέταση των αρχείων και όταν του βγαίνει κάτι που θίγει μια συγκεκριμένη πλευρά (εννοείται ποια) ξαφνικά τζιζ στη γλώσσα φτου πιπέρι και το κόβει ..........
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό (έχω τα βιβλία του αλλά όχι τώρα που γράφω) :
Λεέι πχ. ο Δορδανάς
-πάρτε τη Γερμανική αναφορά #@#$#$#
-με αριθμό $$@#$$
-που εκθόθηκε από την ^^%%^^^ Μονάδα
-στις #$%@$@$@
- και υπογράφεται από τον $#$@$$@$@$
- και υπάρχει με αριθμό !#!#!##!#!#!#
- στο αρχείο #!#!#!#!#!#!
- του #!!!#!#!#!#!#.
Αφου σου έχει παραθέσει την παραπάνω αναφορά γερμανική αναφορά με τα 15 στοιχεία (ποιός, τι , που, πότε , γιατί και πως) στο βιβλίο του, λέει κατόπιν ότι αυτή η αναφορά διαψεύδει πανυγηρικά τα ισχυριζόμενα από τον Τάδε Ταδόπουλο Έλληνα που έγραψε για το ίδιο γεγονός.
Ειδικά μόλις τσιμπάει Έλληνα που διαψεύδεται από τα Γερμανικά αρχεία μιλάει ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ φοβούμενος να μην τον θίξει και αποφεύγει ΣΑΝ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για τα γραφόμενα από τον Τάδε Ταδόπουλο. Έτσι πετάει ένα απλό και ξερό διαψεύδονται "οι Αναμνήσεις του Ταδόπουλου από την Κατοχή", ξεχνώντας να αναφέρει, εν αντιθέσει με τα Γερμανικά Αρχεία στα οποία ακολουθεί ΑΥΣΤΗΡΗ, ΠΡΩΣΣΙΚΗ θα έλεγα, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, σε ποιό βιβλίο του Ταδόπουλου ἂναφέρεται και σε ποιά σελίδα....
(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ βέβαια ότι ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ να παραθέσει το απόσπασμα από το βιβλίο του Ταδόπουλου και ότι όλα αυτά που σας λέω και που αφορούν τη διάψευση του Ταδόπουλου από τα γερμανικά αρχεία τα πετάει εκτός κειμένου και τα έχει απλά και μόνο σαν υποσημείωση .............)

ε. Φλάισερ . Καλά κρασιά ...!!!!!!

Και να φανταστείς μιλάμε λοιπόν για 3 άτομα και 1 ή 2 ιστορικούς εδώ και 50-χρόνια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν είχαν ΑΡΧΙΔΙΑ έπρεπε να ήταν το λιγότερο 15, για να μην πω 30.


7. ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με ημερολογιακή καταγραφή μέρα προς μέρα των Γερμανικών απωλειών στην Κατοχή ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ των Γερμανικών Νεκροταφείων στην Ελλάδα.
Γιατί ;
Γιατί θα πέσουν οι μάσκες και θα πρέπει να σκάψουν 700 μέτρα να κρυφθούν στο έδαφος.
Αντί αυτού ασχολούνται με ανούσιες μ.........ίες.Παράδειγμα ΚΑΤΩΤΈΡΩ :

Κάνει τάχα μου μελέτη ο Καλύβας για την κόκκινη και μαύρη βία στη Μεσσηνία της Κατοχής ..!!!
http://stathis.research.yale.edu/documents/messinia.kalyvas.revised.pdf
- Και να’ σου τα στατιστικά στοιχεία
- Και να’ σου οι πίνακες εγκλημάτων
- Και να’ σου ο αριθμός θυμάτων ανά χωριό
- Και να’ σου ο μέσος πληθυσμός των χωριών
- Και να’ σου το μέσο υψόμετρο του χωριού (ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ, το λέει !!!!!!)
- Και να’ σου οι 10 οικισμοί με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλή αριθμό θυμάτων της μαύρης βίας
- Και να’ σου οι 10 οικισμοί με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλή αριθμό θυμάτων της κόκκινης βίας
- Και να’ σου στον Πίνακα 5 βλέπετε την στατιστική παλινδρόμηση της μαύρης βίας
- Και να’ σου στον Πίνακα 6 βλέπετε την στατιστική παλινδρόμηση της κόκκινης βίας
- Και να’ σου τα ωραία και επιβλητικά στο μάτι διαγράμματα με στατιστικά διαγράμματα "τύπου πίτας" και μπιρμπιλωτά χρώματα τύπου Τζάμπο Μπεμπέ τα Χριστούγεννα, για να εξασφαλίσουμε και τα πιστοποιητικά ότι ασχοληθήκαμε με το θέμα και να μη μας τη βγει κανείς …
- Και να’ σου οι απο τον Τύπο αντιπαραθέσεις από τους αντιπάλους «ιστορικούς» ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΝΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ, για τα μάτια του κόσμου και να παίζει παιχνίδι.
- Και να’ σου αφιερώματα από τα μεγάλα εκδοτικά συκροτήματα
Very Happy ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ΚΑΙ Η ΦΑΤΜΕ
ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΥΒΑ ΜΑΣ για τη μαθηματική συναρτησιακή στατιστική μεταβλητή της παραγοντικής ορίζουσας επί του λογαριθμικού επικαμπύλιου πληθυσμιακού ολοκληρώματος του σφαξίματος στη Μεσσηνία που μας παρουσιάζετε…!!!!!!!!!
Very Happy ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΕΜE
ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ
Ή EΠΕΙΔΗ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΚΚΟΡΟΜΑΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΙΤΣΙ του Περίανδρου Πόπωτα Very Happy Very Happy ;
Τουτέστιν καμαρια μου που δεν το καταλαβαίνετε :
1η Απριλίου 1943 τόσοι Γερμανοί τέζα
2α Απριλίου 1943 τόσοι Γερμανοί τέζα
3η Απριλίου 1943 τόσοι Γερμανοί τέζα
...........και πάει λέγοντας ..........

(βλέπε ανάρτησή μου εδώ : https://istoria.forumgreek.com/t718-topic )

8. ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με τα Σοβιετικά αρχεία και νηπιακές σποραδικές μετά πολλών δυσκολιών προσπάθειες γίνονται για τα αρχεία των ομόρων βαλκανικών κρατών αργά αργά σαν τη χελώνα και δειλά δειλά για να μην μας κολλήσουν τη στάμπα του αντιδραστικού.

ΟΠΟΤΕ Βασιλική συμπέρασμα ΈΝΑ :

MHN ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ
ΔΑΙΔΑΛΟΣ
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα Empty Απ: Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα

Δημοσίευση  Βασιλική Μετατρούλου Τετ Αυγ 24, 2011 12:12 pm

ΔΑΙΔΑΛΟΣ έγραψε:
ΟΠΟΤΕ Βασιλική συμπέρασμα ΈΝΑ :
MHN ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ

Μάλιστα. Διεξοδικότατος, επεξηγηματικότατος και αναλυτικότατος, στην απάντησή του ο Δαίδαλος.
Και καυστικότατος.
Σ' ευχαριστώ πολύ για όσα έγραψες, θα τα κοιτάξω προσεκτικά.

ΒΜ

Βασιλική Μετατρούλου

Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 02/04/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα Empty Απ: Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα

Δημοσίευση  Επισκέπτης Δευ Οκτ 03, 2011 8:04 am

Πολυ ενδιαφερον!
Δεν πιστευω να υπαρξει καποιο προβλημα
αν το κανω μερικες ψηφιακες εκτυπωσεις
για την σχολη!

Ευχαριστω πολυ,

Νικος

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα Empty Απ: Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα

Δημοσίευση  21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 Πεμ Μαρ 01, 2012 1:14 am

ΔΑΙΔΑΛΕ έχεις απόλυτο δίκιο για το πως χρησιμοποιούνται οι πηγές. Να προσθέσω όσον αφορά τον Μάγερ και έχοντας διαβάσει το βιβλίο του "από την Βιέννη στα Καλάβρυτα", ο ίδιος ο Μάγερ θέλοντας και μη ή μη μπορώντας να κάνει αλλιώς(γιατί στο ύφος του φαίνεται να συμπαθεί τους ¨αντάρτες" του ελας/κκε) ξεσκεπάζει πολλά από τα ψέμματα των δήθεν αναμνήσεων των δήθεν αγωνιστών που σκότωναν σαν τις μύγες τους γερμανούς. Έχοντας διαβάσει τα 2 βιβλία του Μπρούσαλη που αφορούν την Πελοπόννησο και τα οποία είναι μέσα στο ψέμα, ο Μάγερ αναφέρει και την περίπτωση της Στυμφαλίας όπου όπως γράφει ΔΕΝ έγινε ποτέ επιχείρηση των γερμανών σε αυτή την περιοχή,σύμφωνα με τα αρχεία της 117ης μεραρχίας κυνηγών,αρχεία που τηρούσαν με θρησκευτική ευλάβεια οι γερμανοί! Στο βιβλίο του Μπρούσαλη "Η Πελοπόννησος στο πρώτο αντάρτικο" αναφέρει ότι στη Στυμφαλία οι ελασίτες σάρωσαν!! τους γερμανούς μέσα στους βάλτους που έπαθαν πανωλεθρία!! και μάλιστα πήραν και λάφυρα!!
Το αστείο είναι ότι ο Μπρούσαλης σαν πηγές του επικαλείται αόριστα τις λεγόμενες "εαμικές πηγές"!!
21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967
21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Αριθμός μηνυμάτων : 424
Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα Empty Απ: Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα

Δημοσίευση  ΤΑΥΓΕΤΗΣ Πεμ Μαρ 01, 2012 10:00 am

Στο βιβλίο του Μπρούσαλη "Η Πελοπόννησος στο πρώτο αντάρτικο" αναφέρει ότι στη Στυμφαλία οι ελασίτες σάρωσαν!! τους γερμανούς μέσα στους βάλτους που έπαθαν πανωλεθρία!! και μάλιστα πήραν και λάφυρα!!
Το αστείο είναι ότι ο Μπρούσαλης σαν πηγές του επικαλείται αόριστα τις λεγόμενες "εαμικές πηγές"!!
οι αλητοκομμουνιστες λενε οτι σκοτωσαν 500 Γερμανους και αλλοι 500 πνιγηκαν στην προσπαθεια τους να σωθουν

ποια ειναι η πραγματικοτητα;;;
ΙΔΟΥ

11.5.44: Beim Unternehmen im Raum Jerojitsi (17 NW Sparta) haben die dort eingesetzten Truppen leichte Feindberührung, dabei Fcindverluste: 4 Tote, Eigenvcrluste: I Toter, 8 Verwundete.

12.5.44: Beim Unternehmen >Igel< leichte Feindberührung bei Platanos (3 NW Olympia). Feindverluste werden von den Banden mitgeführt. Beute: 4 amerikanische Flieger-MG., 1 GrW., 1 Ge¬wehr, 3 Pistolen.

13.5.44: 2 Schwadronen A.A. 68 führen ein Säuberungsunter¬nehmen im Raum Mikra Walta (6 S Xilokastron) durch, dabei werden 10 Gefangene eingebracht.

14.5.44: Truppen des Unternehmens >Igel< erreichen den Raum Kakureika-Sekuta (25 OSO Olympia). 3 Gefangene werden einge¬bracht, davon 1 Deutscher

15.4.44: >lgel<: Surtca ohne Feindberührung erreicht.

16.5.44: Bei Asea(13 SW Tripolis) Bandenblockstelle ausgeho¬ben. 1 Bandit erschossen, 2 gefangen genommen.

17.5.44: Bei einer Säuberungsaktion durch Teile Pz.Jäg.Abt. 117 in Zusammenarbeit mit SD und Evzonen im Raum Argos wurden 7 Banditen getötet.

20.5.44: Bandenblockstelle Chastini ( 6 W Messine) durch Ma¬rine-Einheiten vernichtet, 15 Feindtote, 5 Gefangene wurden ein¬gebracht.

21.5.44: Bei Aufklärung und verstärkter Spähtrupptätigkeit wur¬den 14 Zivilpersonen erschossen und 44 - vorwiegend bekannte Bandenangehörige - festgenommen, dabei geringe Beute an Waf¬fen und Ausrüstung gemacht. Sichcrstellung von Viehherden beim Versuch, diese in Bandengebiete abzutreiben.
Teile IIl./Fest.Inf.Btl. 999 verstärkt durch Freiw.Abt. Kalamata führt Säuberungsunternehmen im Raum W bis NW Messine durch. 20 gezählte Feindtote. Beute: 2 MG., 1 MPi., 40 Gewehre sowie dazugehörige Munition. Eigenvcrluste: 2 Freiwillige tot.

22.5.44: >Igel<: Aufklärung-Feindberührung bei Kalusi (7 NNO Welimachi). Feindverluste: 6 Tote. Eigenverluste: 3 Leichtverwun¬dete.

23.5.44: Kampfstarker Spähtrupp stellt bei Gargaliani (18 NNW Pilos) 2 Lkw. sicher und nimmt 3 Banditen fest.

25.5.44: Bei Durchsuchung Derwena (17 SO Tripolis) durch II./A.R. 670 7 Banditen auf der Flucht erschossen.

Beginn Unternehmen >Rabe< im Raum Korinth-Argos, südwest-wärts Spitze Argolis-Epidauros-Isthmia.
Truppen: Kampfgruppe Glitz; Rgts. Stab und Stabs-Komp./ Jäg.Rgt. 22 (L), Stab und IIl./Jäg.Rgt. 22 (L), Stab und 3. Radfahr-Schwadron der A.A. 68. Kampfgruppe Barth: Stab und Il./Jäg.Rgt. 737, 1 Zug 17./Jäg.Rgt. 737, Stab und A.A. 116, 2 Kompanien Felders.Btl. 670 und Küsten Bttr. 4./819 und 6./819. Kampfgruppe Kaspar: Stab und Pz.Jäg.Abt. 117,4./Div.Fues.Batl. 11 (L), 1 verst. Jäg.Kp. l./Jäg.Rgt. 749, 2./Pi.-Btl. 117, l./A.R. 11 (L) (Personal-Einheit) und Kräfte B.d.O. Süd.
Schwächere Feindkräfte weichen vor Erdaufklärung an Ostküste aus. Kampfgruppen Tagesziele planmäßig erreicht. 18 Banditen bei Durchbruchsvcrsuch durch Sperrlinie erschossen. Geringe Beute an Waffen und Ausrüstungstücken, sowie ein Vcrpflcgungslagcr sichergestellt.
26.5.44: >Rabe<: Feindkräfte weichen weiterhin nach Ostküste, wo sie versuchen Inseln Hydra und Spetse sowie über Golf von Argos Gegend Asporos zu erreichen, aus. 10 EAM-Mitglieder sowie 4 flüchtende Griechen erschossen. 35 Festnahmen. Größere Mengen Verpflegung und 5 to Kohle erbeutet.
Bei Spähtruppunternehmen im Raum Kalasuni (7 SW Kypa-rissia) 1 Kommunist erschossen, 16 Festnahmen.
27.5.44: >Rabe<: Tagesziele planmäßig erreicht. Banden weichen von Ostküste des Unternehmungsraumes über See aus.
Beginn Unternehmen >Flamingo<. Jagdunternehmen im Raum Sparta-Githion-Molai-Monemwassia (26 SO Sparta), durch I./Jäg.Rgt. 737 und Teile Freiw.Abt. Tripolis.
"28.5.44: >Rabe<: Bewaffnete Luftaufklärung verhindert Aus¬weichen des Gegners über See. Feind versucht nach Süden in Richtung Didimi durchzustoßen. Kampfgruppen Tagesziele plan¬mäßig erreicht. 10 Kommunisten erschossen, 4 Italiener gefangen¬genommen. In Ligurion Bandenlager mit Ausrüstungsgegenstän¬den sichergestellt.
>Flamingo< ohne Feindberührung.
Bandenstützpunkt bei Lygudista (16 N Pilos) durch Jagdkom¬mando Fest.Inf.Btl. 1008 ausgehoben, dabei 1 Bandit erschossen. 12 festgenommen. Geringe Mengen an Sprengmitteln erbeutet. 29.5.44: >Rabe<: Feind ist in den Raum SO Ligurion zuriickge-ΤΑΥΓΕΤΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 3338
Ημερομηνία εγγραφής : 25/01/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα Empty Απ: Ντοκουμέντο: Εφημερίδα “Η Ελλάς”, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα

Δημοσίευση  ΤΑΥΓΕΤΗΣ Πεμ Μαρ 01, 2012 10:04 am

Το βιβλιο που εχει την εφημεριδα ΕΛΛΑΣ λεγεται << ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 1944 - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΑΓΓ. ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ 1981 >> και θα το βρειτε

να πως το παρουσιασα καποτε

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 1944

Ειναι το επισημο δελτιον τυπου της ελεληνικης κυβερνησεως κατα την διαρκεια των δεκεμβριανων διοτι αλλες εφημεριδες πλην των κομμουνιστικων δεν κυκλοφορουσαν διοτι απεργουσαν οι κομμουνιστες των αστικων εφημεριδων και οι συνοδοιποροι τους Ετσι ανετεθη στον αδερφο του πετρου γαρουφαλια οσο διαρκουσαν οι μαχες των δεκεμβριανων αν βγαινει μια εφημεριδα για να ενημερωνεται ο κοσμος βασικο ντοκουμεντο


https://rapidshare.com/files/3159850934/D.Garoyfalias_keimena_kai_anamniseis_apo_ton_dekembrio.rar

ΤΑΥΓΕΤΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 3338
Ημερομηνία εγγραφής : 25/01/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης