Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση
Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

6 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ....1919!!!(The American Hebrew 31 Οκτωβριου 1919)

Πήγαινε κάτω

6 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ....1919!!!(The American Hebrew  31 Οκτωβριου 1919) Empty 6 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ....1919!!!(The American Hebrew 31 Οκτωβριου 1919)

Δημοσίευση  ΤΑΥΓΕΤΗΣ Παρ Μάης 31, 2013 12:57 pm


The American Hebrew
31 Οκτωβριου 1919
Αρθρο Μαρτιν GLYNN


Aπό την άλλη μεριά της θάλασσας 6 εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες μας καλούν για βοήθεια, 800 χιλιάδες μικρά παιδιά κλαίνε για ψωμί.
Αυτά τα παιδιά, οι άνδρες και οι γυναίκες είναι συμπολίτες της ανθρώπινης οικογένειας, με τα ίδια δικαιώματα στη ζωή όπως εμείς, με την ίδια ευαισθησία στο χειμερινό κρύο, την ίδια επιρρέπεια στο θάνατο μπροστά στα δόντια της πείνας. Σε αυτούς εναποθέτουμε τις απεριόριστες πιθανότητες προόδου του ανθρώπινου γένους όπως φυσικά θα εναποθέταμε κάτι τέτοιο σε 6 εκατομμύρια ανθρώπινες υπάρξεις. Μπορεί να είναι οι θεματοφύλακες αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε οι βοηθοί τους.
Μπροστά στο θάνατο, στην επιθανάτια αγωνία της πείνας, δεν υπάρχει χώρος για πνευματικές διακρίσεις δοξασιών, δεν υπάρχει χώρος για φυσικές διαφοροποιήσεις της φυλής. Σε αυτή την καταστροφή, όταν 6 εκατομμύρια στροβιλίζονται στο τάφο από μία σκληρή και αδίστακτη μοίρα, μόνο το αμυντικό τείχος των ιδεαλιστικών κινήτρων της ανθρώπινης φύσης μπορεί να στρέψει την καρδιά και να κινήσει το χέρι.
6 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες πεθαίνουν από έλλειψη των απαραίτητων εφοδίων της ζωής, 800 χιλιάδες παιδιά κλαίνε για ψωμί. Και αυτή η μοίρα είναι πάνω τους χωρίς αυτοί να φταίνε, όχι κατά παράβαση των νόμων του Θεού ή του ανθρώπου, αλλά λόγω της απαίσιας τυραννίας του πολέμου και τη μισσαλόδοξη επιθυμία για Εβραϊκό αίμα.
Σε αυτό το επαπειλούμενο ολοκαύτωμα της ανθρώπινης ζωής, έχουν ξεχαστεί οι ωραιοποιήσεις της φιλοσοφικής διάκρισης, είναι ξεχασμένες οι διαφορές των ιστορικών ερμηνειών και η αποφασιστικότητα να βοηθήσει κανείς τους αβοήθητους, να προσφέρει καταφύγιο στους άστεγους, να ντύσει τους γυμνούς και να ταΐσει κανείς τους πεινασμένους γίνεται θρησκεία στις οποίας τον βωμό κάθε άνδρας οποιασδήποτε φυλής μπορεί να λατρέψει και γυναίκες κάθε πίστης μπορεί να γονατίσει. Σε αυτή την καταστροφή η προσωρινότητες των ανθρώπινων διαμορφώσεων καταρρέουν μπροστά στις αιώνιες αλήθειες της ζωής και αφυπνιζόμαστε στο γεγονός ότι από τα χέρια του ενός θεού όλοι προερχόμαστε και μπροστά στο δικαστήριο του ενός Θεού θα σταθούμε μια μέρα στην τελική κρίση. Και όταν η κρίση αυτή έρθει δεν θα ζυγίζει το μερικό επάγγελμα των χειλών ούτε ενάμιση γραμμάριο αλλά οι πράξεις, οι μερικώς απτές πράξεις, οι πράξεις που στεγνώνουν το δάκρυ της λύπης και απαλύνουν τον πόνο του μαρτυρίου, οι πράξεις οι οποίες με το πνεύμα του καλού Σαμαρείτη χύνουν λάδι και κρασί στις πληγές και βρίσκουν στήριγμα και καταφύγιο για αυτούς που υποφέρουν και αυτούς που πλήττονται, μπορεί να ξεπεράσει σε βάρος όλα τα άστρα των ουρανών, όλα τα νερά των θαλασσών, όλους τους βράχους και τα μέταλλα σε όλους τους εγκόσμιους πλανήτες που περιστρέφονται γύρω μας.
Η φυλή είναι θέμα τυχαιότητας. Η πίστη μερικά θέμα κληρονομιάς, μερικώς θέμα συλλογισμού. Αλλά οι φυσικές απαιτήσεις και οι σωματικές ανάγκες είναι φυσικές σε όλους μας από το χέρι του Θεού, και ο άνδρας ή η γυναίκα που μπορεί και δεν θα ακούσει το κλάμμα αυτών που πεινάνε, που μπορεί και δεν θα δει με προσοχή τον τοίχο αυτών που πεθαίνουν, που μπορεί αλλά δεν θα απλώσει το χέρι του να βοηθήσει αυτούς που βυθίζονται κάτω από τα κύματα της αντιξοότηας είναι ένας δολοφόνος των πιο όμορφων φυσικών ενστίκτων, προδότης του σκοπού της ανθρώπινης οικογένειας και επίορκος του φυσικού νόμου που έχει γραφτεί στις ανθρώπινες καρδιές από το χέρι του ίδιου του Θεού.
Έτσι στο πνεύμα που μετέτρεψε το ανάθημα χαλκού της φτωχής χήρας σε ασήμι και το ασήμι σε χρυσάφι όταν τοποθετήθηκε στο βωμό του Θεού, οι άνθρωποι αυτής της χώρας καλούνται να καθαγιάσουν τα χρήματά τους δίνοντας 35,000,000 δολλάρια στο όνομα της ανθρωπιάς του Μωυσή σε 6 εκατομμύρια πεινασμένους άνδρες και γυναίκες.
6 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες πεθαίνουν, 800 χιλιάδες μικρά παιδιά κλαίνε για ψωμί.

Και γιατί;

Εξαιτίας ενός πολέμου που θα κάνει σκόνη την απολυταρχία και θα δώσει στη δημοκρατία το δίκαιο.
Σε αυτό τον πόλεμο της δημοκρατίας 200,000 Εβραίοι από τις ΗΠΑ πολέμησαν κάτω από την Αστερόεσσα. Στην 77η μεραρχία υπήρχαν 14,000 από αυτούς και στο δάσος του Argonne αυτή η μεραρχία αιχμαλώτησε 54 γερμανικά όπλα. Αυτό δείχνει ότι τα εβραιόπουλα από τις ΗΠΑ στο Argonne πολέμησαν για τη δημοκρατία όπως ο Ιησούς ενάντια στους Αμαληκίτες στις πεδιάδες του Αβραάμ. Σε μία έκκληση για την αποκαλούμενη Χαμένη μάχη στην οποία ηγήθηκε ο συνταγματάρχης Whittlesey του Pittsfield, ο αρχιστράτηγος Alexander έδειξε την πολεμική ουσία από την οποία είναι φτιαγμένα αυτά τα Εβραιόπουλα. Με αυτό τον τρόπο ή τον άλλο η ομάδα του Whittlesey περικυκλώθηκε. Τους είχαν τελειώσει τα τρόφιμα. Προσπάθησαν να ειδοποιήσουν την οπισθοφυλακή για να ενημερώσουν για τη δοκιμασία τους. Προσπάθησαν επανελειμένα αλλά οι άνδρες τους δεν τα κατάφεραν. Η παράλυση, η αποβλάκωση και η απελπισία ήταν διάχυτη. Και την πιο σκοτεινή ώρα και όταν όλα φαινόταν να είχαν χαθεί, ένας στρατιώτης πρόβαλλε και είπε στον Whittlesey «Θα προσπαθήσω να σπάσω τον κλοιό». Προσπάθησε, τραυματίστηκε, χρειάστηκε να περπατήσει συρόμενος και κουτσαίνοντας αλλά τα κατάφερε. Σήμερα φοράει το Σταυρό διακεκριμένης υπηρεσίας και το όνομά του είναι Αβραάμ Κροτοσάνκι. Εξαιτίας αυτού του πολέμου για τη δημοκρατία 6 εκατομμύρια Εβραίοι άνδρες και γυναίκες πεθαίνουν στην άλλη πλευρά της θάλασσας, 800 χιλιάδες παιδιά Εβραίων κλαίνε για ψωμί.
Στο όνομα του Αβραάμ Κροτοσάνκι που έσωσε τη «Χαμένη Μάχη», στο όνομα των 199.999 άλλων Εβραιόπουλων που πολεμούν για τη δημοκρατία κάτω από την αστερόεσσα δεν θα δίνατε το χαλκό, το ασήμι ή το χρυσάφι για να κρατήσετε στη ζωή τις καρδιές αυτών των ανδρών και των γυναικών: για να κρατήσετε το αίμα στα σώματα αυτών των μωρών;
Ο Εβραίος έσωσε τους πάντες εκτός από τον Εβραίο
Στον παγκόσμιο πόλεμο ο Εβραίος βοήθησε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο τον Εβραίο. «Εδώ» βοήθησε στο στρατόπεδο, στο συμβούλιο και στη σύγκρουση. Εδώ βοήθησε στον Ερυθρό Σταυρό, στο YMCA, στους Ιππότες του Κολόμβου, στους Μασόνους, στο στρατό Σωτηρίας και αλλού. Τώρα είναι ο χρόνος ο καθένας να βοηθήσει τον Εβραίο, και ο Θεός ξέρει ότι τώρα είναι ο χρόνος που την χρειάζεται αυτή τη βοήθεια.
Από το μισοσκόταδο αυτού του πολέμου κάθε άλλη φυλή, που έχει σώσει έναν ή δύο, έχει αρπάξει μια αχτίδα φωτός. Αλλά μέσα στο μισοσκόταδο που μας περικυκλώνει δεν υπάρχει φως για τον Εβραίο για να τον οδηγήσει έξω. Ο πόλεμος έχει τελειώσει για όλους εκτός από τους Εβραίους. Το μαχαίρι βρίσκεται στο λαιμό και μια αδικαιολόγητη και παράλογη επιθυμία που ξεκινάει από πολύ παλιά για Εβραϊκό αίμα ανοίγει τις φλέβες του. Ο Εβραίος στη Ρουμανία, στην Πολωνία και στην Ουκρανία γίνεται το μαύρο πρόβατο του πολέμου. Από την ανακωχή που υπογράφηκε, οι Εβραίοι της Ουκρανίας έχουν προσφερθεί ως ζωντανές θυσίες στη διαβολική απληστία και στο φανατικό πάθος. Τα λαρύγγια τους κόπηκαν, τα σώματά τους κόπηκαν κομμάτι κομμάτι από συμμορίες ληστών και λυσσασμένων στρατιωτών. Στην πόλη του Proskunoff μία μέρα μερικές εβδομάδες πριν, η αυγή είδε κάθε πόρτα σπιτιού στο οποίο ζούσε Εβραίος να έχει σημειωθεί με ακαταστασία σφαγής. Για 4 ημέρες από την ανατολή ως τη δύση, φανατικοί μαχαίρωναν σα δαίμονες από την κόλαση, σταματώντας μόνο για να σφουγγίσουν τα χέρια τους που ήταν βουτηγμένα στο Εβραϊκό αίμα. Σκότωσαν τους άνδρες και ήταν λιγότερο ελεήμονες για τις γυναίκες. Αυτές βιάστηκαν και μετά δολοφονήθηκαν. Από το σκοπό στην οργή, από την οργή σε συνήθειο, αυτό οδήγησε στη δολοφονία των Εβαίων, μέχρι οι δρόμοι του Proskunoff σε 4 μέρες να γίνουν κόκκινοι από το αίμα όπως τα ρείθρα ενός σφαγείου, μέχρι που τα σπίτια να γίνουν νεκροτομεία για χιλιάδες σφαγμένους ανθρώπους των οποίων τα τραύματα που χάσκουν φωνάζουν για εκδίκηση και των οποίων τα μάτια έχουν πετρώσει από τον τρόμο που έχουν δει. Όπως ο εντιμότατος Simon W. Rosendale, παραφράζοντας την σκέψη του Bobby Burn, σε μια ομιλία του είχε πει ότι είναι η παλιά ιστορία «της απανθρωπιάς του ανθρώπου που κάνει χιλιάδες ανθρώπους να κλαίνε». Η αιματηρή ιστορία έχει επανάληψη και φέρνει ναυτία. Είναι η ίδια δακρύβρεχτη ιστορία, η ίδια παλιά κηλίδα στο οικόσημο της ανθρωπότητας. Αληθώς πόσο δίκιο είχε ο Βύρωνας όταν έγραφε:

Φυλές περιπλανώμενων ποδιών και φθαρμένου στήθους
Κατά που δραπετεύεται για να ξεκουραστείτε;
Το ψυχρό περιστέρι κείται στη φωλιά του, η αλεπού στην σπηλιά της
Η ανθρωπότητα στις χώρες της και το Ισραήλ στον τάφο

Αλλά το Ισραήλ δικαιούται μια θέση στον ήλιο και η σταύρωση των Εβραίων πρέπει να σταματήσει. Ο πόλεμος επαναλαμβάνουμε έχει τελειώσει για όλους αλλά όχι για τους Εβραίους. Όπως με τον Ισαάκ το μαχαίρι είναι στο λαιμό, αλλά αντίθετα με τον Ισαάκ καμμία δύναμη δεν φαίνεται ικανή να σταματήσει το ατσάλι που διψάει για αίμα. Αλλά κάποια δύναμη στον κόσμο πρέπει να υψωθεί για να εμποδίσει τον αποδεκατισμό μιας άξιας επαίνου φυλής. Για την ειρήνη ενός κόσμου της Κοινωνίας των Εθνών ας επιστρατέψουμε όλα τα μέσα. Για την ανθρωπιά του Κόσμου, για να δώσουμε δικαιοσύνη στον Εβραίο και στους άλλους καταπιεσμένους ανθρώπους της γης, ας κάνουμε μια ανακωχή με τον Θεό.

_________________
"Ευλογώτατα μισείται ο τόκος και μάλιστα παρά φυσιν ούτος του χρηματισμου εστίν" (Αριστοτέλους "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" Α' 10) " Τω αλλοτρίω εκτοκιείς , τω δε αδελφω σου ουκ εκτοκιείς, ίνα ευλογήση σε, Κύριος ο Θεός σου " (Δευτερονόμιον, ΚΓ, 21)

ΤΑΥΓΕΤΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 3338
Ημερομηνία εγγραφής : 25/01/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης