Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση

250.000 άτομα ΣΗΜΕΡΑ παίρνουν σύνταξη αντιστασιακού όπως ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πήγαινε κάτω

250.000 άτομα ΣΗΜΕΡΑ παίρνουν σύνταξη αντιστασιακού όπως ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Πεμ Ιουλ 07, 2011 4:33 am

http://24gr.blogspot.com/2011/07/250000.html
Την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους επί δικαίων και αδίκων και αρνείται να μειώσει τις δαπάνες του δημοσίου, η Ντόρα Μπακογιάνη φέρνει στο φως στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το κράτος, 67 χρονια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καταβάλλει συντάξεις Εθνικής Αντίστασης σε 250.000 ανθρώπους.
Μάλιστα, οι 80.000 από αυτές δίνονται με νόμο που ψηφίστηκε το 1995, επί Ανδρέα Παπανδρέου, και τον οποίον έσπευσαν να αξιοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες που προφανώς ...θυμήθηκαν τότε ότι ήταν αντιστασιακοί.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα : «Παράλογες δαπάνες για συντάξεις Εθνικής Αντίστασης»
Την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει υπέρμετρα τους φόρους και επιβάλλει έκτακτη εισφορά σε όλους τους μισθωτούς και τις επιχειρήσεις, συνεχίζει να καλύπτει και να ανέχεται αλόγιστες δαπάνες και σπατάλες εξυπηρέτησης ημετέρων μεταθέτοντας την εξέταση περιστολής τους για την περίοδο μετά το 2012.
Εξήντα επτά χρόνια μετά την λήξη του πολέμου, το ποσό που προβλέπεται για την πληρωμή συντάξεων της Εθνικής Αντίστασης φθάνει για το 2011 τα 173 εκατ. Ευρώ. Ποσό που είναι σχεδόν το μισό αυτού που φιλοδοξεί να εισπράξει από την αναδρομική επιβολή για το 2010 του φόρου επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η καταβολή της σύνταξης αφορά συνολικά περίπου 250.000 πολίτες οι οποίοι έχουν δηλωθεί ως αντιστασιακοί. Ο παραλογισμός είναι ότι το 1/3, δηλαδή περίπου 80.000 άνθρωποι, αναγνωρίσθηκαν ως αντιστασιακοί στη δεύτερη φάση εφαρμογής του μέτρου μετά από την επαναφορά του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο 2320/1995.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση άμεσα στην επανεξέταση όλων των δαπανών που αφορούν συντάξεις που έχουν εγκριθεί με πολιτικά κριτήρια μέσα από πελατειακές διαδικασίες και για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί οι ανάλογες εισφορές και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν υποψίες πλασματικών δικαιολογητικών;

2. Προτίθεται να διατάξει έλεγχο προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, συντάξεις που δίνονται σε αντιστασιακούς που γεννήθηκαν μέσα στη δεκαετία του 1930 και ως εκ τούτου τα χρόνια της κατοχής ήταν νήπια ή ακόμα δεν είχαν περάσει τα δέκα χρόνια ζωής;
Αιτούμαι επίσης, τη χορήγηση των παρακάτω στοιχείων:
1. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι σύνταξης αντιστασιακού, ανά Νομό πριν το 1989 και μετά το 1995 με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του μέτρου
2. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι, γεννηθέντες και γεννηθείσες με τα το 1930
3. Ποιός είναι ο Μέσος όρος ηλικίας των συνταξιούχων Εθνικής Αντίστασης, καθώς και ποιές οι ηλικίες του μεγαλύτερου και μικρότερου δικαιούχου.


Λέτε τα παραπάνω να αληθεύουν, πράγματι ;
Ένα σας λέω μόνο :
Very Happy Eάν μόνο το 1/3 αυτών των αντιστασιακών
Very Happy Είχε μετάσχει σε 1 ΚΑΙ ΜΟΝΟ μάχη και
Very Happy Είχε σκοτώσει 1 ΚΑΙ ΜΟΝΟ Γερμανό,
rabbit ΤΟΤΕΝΕΣ οι Γερμανοί θα είχαν 80.000 Νεκρούς τέζα στην Ελλάδα ....!!!!!!!!!!!!!!!

Δείτε και εδώ :
Πρωτοπόρος στους 10 χρονους Αντιστασιακούς ο Νομός Άρτης

lol! ΓΑΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕΡΚΕΛ ΓΑΜΑ ΜΑΣ,
ΓΑΜΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ..........
...........ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ lol!
[
avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης