Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση

Ασύστολα ψεύδη για δήθεν μάχες του ΕΛΑΣ το Νοέμβριο του '43 στη Ρούμελη

Πήγαινε κάτω

Ασύστολα ψεύδη για δήθεν μάχες του ΕΛΑΣ το Νοέμβριο του '43 στη Ρούμελη

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Παρ Φεβ 25, 2011 9:12 am

ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΨΕΥΔΟΣ υπ'αριθ. 1
από την Πανελλήνια Οργάνωση (δήθεν) Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Θεσσαλονίκης, περί σοβαρών Γερμανικών απωλειών την 6/11/1943

5 Νοεμβρίου 1943:
Ισχυρές Γερμανικές δυνάμεις με πάνω από 1500 άνδρες κινούνται από Λαμία προς Καρπενήσι και συγκρούονται με τμήματα του ΕΛΑΣ
6 Νοεμβρίου 1943:
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις του ΕΛΑΣ με τη Γερμανική δύναμη που οδεύει προς το Καρπενήσι και οι Γερμανοί υφίστανται σοβαρές απώλειες.
ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΨΕΥΔΟΣ υπ'αριθ. 2
από αριστερούς συγγραφείς για ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΜΑΧΕΣ και ΔΗΘΕΝ ατελείωτο πεδίο μάχης στην Δ. Φθιώτιδα από 8 έως 15/11/1943
(συνδεθείτε εδώ για να το δείτε)
Στις 8 Νοεμβρίου 1943 επιχειρούν την πρώτη εκκαθαριστική εκστρατεία προς το Καρπενήσι από τη Λαμία με 1500 επίλεκτους στρατιώτες, με αυτοκίνητα, ελαφρά άρματα μάχης και πυροβολικό. Για μια εβδομάδα η Δ. Φθιώτιδα ως τον Τυμφρηστό μεταβλήθηκε σ' ένα ατελείωτο πεδίο μάχης όπου τμήματα του 42ου Συντάγματος της 13ης Μεραρχίας, τμήματα του εφεδρικού ΕΛΑΣ ανατινάζουν τους δρόμους, έστηναν ενέδρες ή χτυπούσαν κατά μέτωπο τον εχθρό στη Μακρακώμη, στο Πλατύστομο, στα Καμπιά, στη Βίτωλη, στον Αη Γιώργη, στο "Χάνι του Πανέτσου", στη Ράχη Τυμφρηστού, προξενώντας του σοβαρές απώλειες. Στις 7 Νοεμβρίου οι Γερμανοί κατόρθωσαν να μπουν στο Καρπενήσι, το οποίο στο μεταξύ είχε αδειάσει από τον πληθυσμό του και τις αντιστασιακές οργανώσεις.

ΚΑΙ ΙΔΟΥ οι πρωτότυπη έκθεσι του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΣ με ημερομηνία 22/11/1943 που δεν αναφέρει :

1) ούτε ΚΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ (!!!!!!!) γερμανική απώλεια την 6/11/1943
(όπως διατείνεται το ΨΕΥΔΟΣ υπ. αριθμ. 1)

2) ούτε κοτσάνες για ατελείωτο πεδίο μαχών με σοβαρές γερμανικές απώλειες στη Δ. Φθιώτιδα από 8 έως 15/11/1943
(όπως διατείνεται το ΨΕΥΔΟΣ υπ'αριθ. 2)


ΕΛΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΝ
ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ - ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΙΙΙ
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 2783
22/11/1943
Ανακοινωθέν υπ’ αριθμ. 16 - ΙΙΙ Πολεμικαί Επιχειρήσεις
Τομεύς Ι Μεραρχίας
...........................................................................................................................
Τομεύς Χ Μεραρχίας
..............................................................................................
Τομεύς ΧΙΙΙ Μεραρχίας
Γερμανοί δυνάμεως 1500 περίπου επ’ αυτοκινήτων εκινήθησαν εκ Λαμίας προς Καρπενήσι την 5ην Νοεμβρίου.Επιβραδυθέντες εκ των γενομένων καταστροφών και των πυρών των ημετέρων καθ’όλην την νύκτα 5-6 και την ημέρα της 6ης κατώρθωσαν να εισέλθουν την ημέραν της 7ης εις Καρπενήσι.Ταυτοχρόνως Γερμανική Δύναμις 600 περίπου ανδρών εκκινήσασα εξ Αγρινίου προήλασε επ’ αυτοκινήτου μέχρις Αγίου Βλασίου. Συνεκρούσθη εκεί με ημέτερα τμήματα τα οποία την επιβράδυναν επί 24 ώρας. Διαβάσα την γέφυραν Σιδήρων, την 7ην συνεπλάκη με ημετέρα τμήματα νοτίως Φραγκίστης, σχούσα σοβαράς απωλείας, μεθ’ ο προήλασε προς Καλεσμένον.Αι ανωτέρω δύο φάλαγγες, αφού ελεηλάτησαν και έκαυσαν τα πλείστα χωρία ελεηλάτησαν το Καρπενήσι και έκαυσαν την κεντρικήν συνοικίαν και τα κυριώτερα κτίρια, απεχώρησαν την 13ην προς Λαμίαν και Αγρίνιον.
16/11/1943. Ημέτερον τμήμα συνεπλάκη εις Μακρακώμην με 6 Γερμανούς και 7 Ιταλούς επιβαίνοντας αυτοκινήτων. Αποτελέσματα: 5 Γερμανοί και Ι Ιταλός νεκροί, 6 Ιταλοί αιχμάλωτοι - λάφυρα, Ι αυτοκίνητον. Ημέτεραι απώλειαι μηδέν (0)
Σ.Δ. Γενικού Στρατηγείου


avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ασύστολα ψεύδη για δήθεν μάχες του ΕΛΑΣ το Νοέμβριο του '43 στη Ρούμελη

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Κυρ Ιαν 22, 2012 10:54 pm

Για να δούμε τι λέει η Σπερχειάδα που ανήκει στην ίδια γεωγραφική περιοχή (Δυτ. Φθιώτιδα) για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο :

"............Στις 11 Νοεμβρίου, γερμανικό σύνταγμα από τη Λαμία, που είχε προορισμό το Καρπενήσι και αποστολή την αποδιοργάνωση των αντάρτικων ομάδων της δυτικής Φθιώτιδας και τη συλλογή του οπλισμού των Ιταλών, που είχαν στο μεταξύ παραδοθεί, στο πέρασμά του από τη Σπερχειάδα και τα γύρω χωριά, έκαψε σπίτια και σκότωσε άμαχους............."

Πηγή : http://www.sperxiada.gr/istorikianadromi/147

Είδατε καμία μάχη όπως διατείνονται παραπάνω ;
Eγώ μάλλον ανενόχλητους τους κόβω τους Γερμανούς να ξεσπούν σε θηριωδίες στη Σπερχειάδα.
Που είναι λοιπόν το επί ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ατελείωτο πεδίο μαχών από τις 8 Νοεμβρίου 1943 ;
(Μην λησμονούμε ότι και αυτοί κατά την πάγια τακτική τους προέβαιναν σε θηριωδίες όταν είχαν καταλαγιάσει οι επιχειρήσεις ..........)

Προσέξτε βέβαια και κάτι άλλο που είναι επίσης συγκλονιστικό :
H Σπερχειάδα καταθέτει ότι οι Γερμανοί, ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών, βγήκαν στη γύρα ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (που μας έχουν παραμυθιάσει ότι εξοπλίστηκαν από τα ιταλικά λάφυρα και αποτελούσαν απειλή για τον κατακτητή) αλλά για "την αποδιοργάνωσή" τους και τη συλλογή του ιταλικού οπλισμού !!!!!!!!!!!!!!!
Ξέρετε πολλούς που αφήνουν να κυλήσουν 60 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ημέρες και μετά να αρχίζουν τη συγκομιδή, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ΣΟΒΑΡΗ απειλή ;
avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ασύστολα ψεύδη για δήθεν μάχες του ΕΛΑΣ το Νοέμβριο του '43 στη Ρούμελη

Δημοσίευση  ΤΑΥΓΕΤΗΣ Την / Το Δευ Ιαν 23, 2012 4:57 am


ΤΑΥΓΕΤΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 3308
Ημερομηνία εγγραφής : 25/01/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης