Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση

Κύριε Πρωθυπουργέ, τι γνωρίζετε για τους 260.000 (!!!!!!!) "αντιστασιακούς" ;

Πήγαινε κάτω

Κύριε Πρωθυπουργέ, τι γνωρίζετε για τους 260.000 (!!!!!!!) "αντιστασιακούς" ;

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Κυρ Σεπ 19, 2010 12:19 am

http://karfotiko.blogspot.com/2010/07/261001.html

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε σήμερα το πρωί στη Βουλή, τις γνωστές διαπιστώσεις για την κατάντια των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δεν μας είπε όμως κ. πρωθυπουργέ, ποιος φόρτωσε τα Ταμεία με 261.000 μαϊμού αντιστασιακούς; Επειδή ως γνωστόν απουσιάζετε συνεχώς από την Ελλάδα και δεν γνωρίζετε τα ελληνικά δρώμενα, επιτρέψτε μας να σας δώσουμε τις παρακάτω πληροφορίες: Ως το 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί και από το θόρυβο που δημιουργήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη...

... ανέστειλε το νόμο. Ο κ. Σημίτης όμως τον επανέφερε σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αναγνώρισης αντιστασιακών που συνεχίζεται ως σήμερα.

Η φαύλη συμπεριφορά των πολιτικών που θα μας ''εκσυγχρόνιζαν'', διαπιστώνεται από τη ρύθμιση που προστέθηκε: «Σε περίπτωση ανεπάρκειας στοιχείων, κατά την ελεύθερη κρίση των επιτροπών, μπορούν να λαμβάνονται επικουρικώς υπ' όψιν υπεύθυνες δηλώσεις δύο τουλάχιστον προσώπων που έχουν την ιδιότητα του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που να βεβαιώνουν τη δράση του κρινομένου προσώπου». Δυο ''σύντροφοι'' δηλαδή ήσαν έγκριτοι μάρτυρες. Έτσι, μέχρι σήμερα, έχουν αναγνωριστεί 261.000 αντιστασιακοί, εκ των οποίων 173.581 την περίοδο 1984-1989 και 87.419 την περίοδο 1996-2002.

Κύρια χαρακτηριστικά της φαυλότητας. Δεκάδες χιλιάδες μαϊμού αντιστασιακοί είχαν γεννηθεί μετά το 1930, υπήρξαν δε περιπτώσεις που ήσαν βρέφη κατά την Κατοχή και η ''αντίστασή'' τους συνίστατο ότι έκρυβαν στο… βρακάκι τους μηνύματα για τους ΕΛΑΣίτες. Στη Λάρισα, οι γυναίκες μιμήθηκαν τις αρχαίες Σπαρτιάτισσες, διότι επί 330 ατόμων οι 211 είναι γυναίκες (70%). Στην Άρτα, πρωταθλήτρια στην αναγνώριση αντιστασιακών, και στα Τρίκαλα, μικρό, πολύ μικρό ποσοστό ήσαν ενήλικοι την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης! Και, εκτός από την επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Ταμείων, ο νόμος προβλέπει ότι τα παιδιά όσων έχουν χαρακτηριστεί αντιστασιακοί, προσλαμβάνονται στο Δημόσιο επιχορηγούμενα με πολλά μόρια.
Αυτή είναι η οικονομική διάσταση του θέματος. Υπάρχει και η εθνική διάσταση, όπου οι φαύλοι ''προοδευτικοί'' ευτέλισαν την έννοια της Εθνικής Αντίστασης. Αν πράγματι 260.000 άνθρωποι συμμετείχαν στον αγώνα εναντίον των κατακτητών, τότε δεν θα έπρεπε να μείνει ρουθούνι Γερμανού στην Ελλάδα. Σύμφωνα δε, με τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, οι νεκροί Γερμανοί καθ’ όλη τη διάρκεια της Κατοχής (Μάιος 1941 – Οκτώβριος 1944) ήσαν… 700 περίπου, εκ των οποίων οι μισοί πέθαναν από τύφο, ελονοσία ή ατυχήματα. Κι ενώ πράγματι μπορούμε να υπερηφανευθούμε για μια μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση (εμείς κι οι Γιουγκοσλάβοι) σε όλη την Ευρώπη, οι εκσυγχρονιστές και οι σύντροφοι προοδευτικοί, θέλησαν να την αμαυρώσουν (πέρα από την καταλήστευση των Ταμείων).
Και βέβαια, κ. πρωθυπουργέ, οι 2.000.000 λαθρομετανάστες έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη (χωρίς να την δικαιούνται) και επιβαρύνουν σε υπερβολικό βαθμό τα ασφαλιστικά ταμεία. Περί αυτού όμως, θα επανέλθουμε, απλώς μόνο να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις εγκυρότατες πληροφορίες μας, στις λαϊκές αγορές των Τιράνων πωλούνται φάρμακα που χορηγεί το ΕΣΥ δωρεάν στους Αλβανούς λαθρομετανάστες.
Κάποιος έπρεπε να σας τα πει αυτά κ. πρωθυπουργέ, διότι ήσασταν υπουργός κατ’ εκείνα τα χρόνια της μέγιστης φαυλότητας.
avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης