Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση

Ιστορικοί που "ωραιοποιούν" ηθελημένα την Αριστερά : O Στράτος Δορδανάς

Πήγαινε κάτω

Ιστορικοί που "ωραιοποιούν" ηθελημένα την Αριστερά : O Στράτος Δορδανάς

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Τρι Δεκ 13, 2011 12:39 amΤο ανωτέρω απόσπασμα προέρχεται από το βιβλίο του κ. Δορδανά «Το αίμα των αθώων» σελ. 211 και δώστε βάση στο «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ». Ο κ. Δορδανάς αφήνει το αναγνωστικό κοινό του να συμπεράνει ότι εντάξει καταστράφηκαν τα Καλάβρυτα από ενέργεια εναντίον Γερμανικού Λόχου, αλλά υπήρχε και μια δικαιολογία (; ) σε όλα αυτά, όπως θέλει να αφήνεται να εννοηθεί, διότι ότι αυτός ο Γερμανικός Λόχος έκανε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ στην ευρύτερη περιοχή και θα έπρεπε να είχε χτυπηθεί. ………Ίσως και κάποιος αφελής σκεφθεί συνειρμικά ότι μήπως θα έπρεπε ΟΝΤΩΣ να χτυπηθεί ο Γερμανικός Λόχος διότι έτσι και αλλιώς ήταν αναπόφευκτο το κακό, λόγω των ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ επιχειρήσεων κ.λ.π. κ.λ.π.

Για να δούμε όμως τι φαίνεται να αγνοεί ο κ. Δορδανάς :

1. Ο κ. Δορδανάς στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2007, αγνοεί ότι στο βιβλίο του ο Χ. Μάγερ που εκδόθηκε το 2003 (και μνημονεύεται από τον προλογίσαντα το βιβλίο του κ. Δορδανά,) αφιερώνει 10 σελίδες που αφορούν την αποστολή του Γερμανικού Λόχου και τόσο στην αρχή τους, όσο και στην προμετωπίδα κάθε σελίδας αναγράφεται ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ο τίτλος «Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ επιχείρηση του Λόχου Σόμπερ»

2. Ο κ. Δορδανάς στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2007, αγνοεί ότι στο βιβλίο του ο Χ. Μάγερ που εκδόθηκε το 2003 (και μνημονεύεται από τον προλογίσαντα το βιβλίο του κ. Δορδανά,) παραθέτει αυτούσια τη Διαταγή Επιχειρήσεων του Γερμανικού Λόχου που αναφέρει ΡΗΤΑ ως αποστολή του Λόχου «ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ».

3. Ο κ. Δορδανάς στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2007, αγνοεί ότι ΕΝΑΣ ΛΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, ΟΤΑΝ όπως γράφει στο βιβλίο του ο Χ. Μάγερ που εκδόθηκε το 2003 (και μνημονεύεται από τον προλογίσαντα το βιβλίο του κ. Δορδανά,) ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ 2 ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ.

4. Ο κ. Δορδανάς στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2007, αγνοεί ότι ΕΝΑΣ ΛΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, ΟΤΑΝ όπως γράφει στο βιβλίο του ο Χ. Μάγερ που εκδόθηκε το 2003 (και μνημονεύεται από τον προλογίσαντα το βιβλίο του κ. Δορδανά,) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ.

5.Ο κ. Δορδανάς στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2007, αγνοεί ότι ΕΝΑΣ ΛΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, ΟΤΑΝ όπως γράφει στο βιβλίο του ο Χ. Μάγερ που εκδόθηκε το 2003 (και μνημονεύεται από τον προλογίσαντα το βιβλίο του κ. Δορδανά,) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥΣ.

6. Ο κ. Δορδανάς στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2007, αγνοεί ότι ΕΝΑΣ ΛΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, ΟΤΑΝ όπως γράφει στο βιβλίο του ο Χ. Μάγερ που εκδόθηκε το 2003 (και μνημονεύεται από τον προλογίσαντα το βιβλίο του κ. Δορδανά,) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ.

7.Ο κ. Δορδανάς στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2007, αγνοεί ότι ΕΝΑΣ ΛΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, ΟΤΑΝ όπως γράφει στο βιβλίο του ο Χ. Μάγερ που εκδόθηκε το 2003 (και μνημονεύεται από τον προλογίσαντα το βιβλίο του κ. Δορδανά,) ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

8.Ο κ. Δορδανάς στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2007, αγνοεί ότι ΕΝΑΣ ΛΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, ΟΤΑΝ όπως γράφει στο βιβλίο του ο Χ. Μάγερ που εκδόθηκε το 2003 (και μνημονεύεται από τον προλογίσαντα το βιβλίο του κ. Δορδανά,) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΑ ΟΠΛΑ.

Προς επιβεβαίωση όλων των ανωτέρω, παραθέτω παρακάτω αποσπάσματα από το βιβλίο του X. Mαγερ «Από τη Βιέννη στα Καλάβρυτα».Βέβαια ούτε ο Μάγερ, που θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι έψαξε, όσο ουδείς μέχρι τότε Έλλην, το θέμα Καλάβρυτα, πάρα πολύ καλά, παραθέτοντας και ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΣ τα λεγόμενά του με πρωτότυπες πηγές και μαρτυρίες , είπε κάτι διαφορετικό όσον αφορά την αποστολή του Γερμανικού Λόχου.

Θεωρώ ανούσιο να συνεχίσω το παραπάνω κατεβατό για το ΤΙ ΑΓΝΟΕΙ ο κ. Δορδανάς.
Απλά και μόνο θα αναφέρω ότι το βιβλίο του έχει σα βασικό κορμό διδακτορική διατριβή που εκπόνησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το Δεκέμβριο του 2002.
Εσβησα παραπάνω τη λέξη αγνοεί διοτί στο κάτω κάτω αφού είναι Διδακτορική Διατριβή ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΩ Ο ΑΔΑΗΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΩ και όχι οι ιστορικοί του Πανεπιστημίου !

(Στη σελ. 288 της συκεκριμένης Διδακτορικής διατριβής περιλαμβάνεται ακριβώς και το απόσπασμα που είδατε παραπάνω από το βιβλίο "Το αίμα των αθώων")

Ήταν τοις πάσι γνωστό ότι η αποστολή του Λόχου ήταν ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ.Δε χρειαζόνταν κάποιος να είχε ασχοληθεί με το ζήτημα, να είναι έιδικός ή να είχε κάνει ειδικά έρευνα προς τούτο, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

Αρκει και μόνο να παραθέσω στο τέλος ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απόσπασμα, του τότε έφηβου αυτόπτου μάρτυρα των γεγονότων και φίλα διακείμενου προς τους αντάρτες του ΕΛΑΣ, Αντώνη Κακογιάννη από το βιβλίο του
« Η θηριωδία των Ναζί στην Ελλάδα: Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων» (έτος εκδόσεως 2000)


avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ιστορικοί που "ωραιοποιούν" ηθελημένα την Αριστερά : O Στράτος Δορδανάς

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Παρ Ιαν 27, 2012 12:31 am

Ααααααα ....Να μην ξεχάσω ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ που αγνοεί ο κ. Δορδανάς.ΕΝΑΣ ΛΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΟΣ ..!!!!!!!!
avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ιστορικοί που "ωραιοποιούν" ηθελημένα την Αριστερά : O Στράτος Δορδανάς

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Κυρ Φεβ 05, 2012 12:13 pm

ΔΑΙΔΑΛΟΣ έγραψε:
Για να δούμε όμως τι φαίνεται να αγνοεί ο κ. Δορδανάς :
Ο κ. Δορδανάς αγνοεί αρκετά πράγματα. Ίσως αγνοεί και την ύπαρξη ενός χωριού, εκεί κοντά στα Καλάβρυτα. Πλανητέρο το λένε, κάτι πρέπει να έγινε εκεί πέρα, δεν ξέρω...ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΑΥΓΕΤΗΣ
(πατήστε το link)
Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ιστορικοί που "ωραιοποιούν" ηθελημένα την Αριστερά : O Στράτος Δορδανάς

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Κυρ Φεβ 05, 2012 12:18 pm

Έχω κάνει μνεία για το ανωτέρω απόσπασμα, εδώ :

http://istoria.forumgreek.com/t264-topic#343

avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης