Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση

Η μάχη της Οξύνειας το Φεβρουάριο του 1943 και το "καπέλωμά" της από τον ΕΛΑΣ που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση είχε με αυτήν !!!!!

Πήγαινε κάτω

Η μάχη της Οξύνειας το Φεβρουάριο του 1943 και το "καπέλωμά" της από τον ΕΛΑΣ που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση είχε με αυτήν !!!!!

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Σαβ Δεκ 10, 2011 3:49 am

Αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο πληροφορίες για τη μάχη της Οξύνειας το Φεβρουάριο του 1943 θα βρείτε αναρίθμητες που θα αναφέρονται ότι την έκανε τάχα μου ο ΕΛΑΣ ...!!!!!!

Όχι απλώς θα βρείτε πληροφορίες, αλλά ύμνους, δοξολογίες, και άπειρα λιβανίσματα στην απέλπιδα και προσφιλή τακτική του κομμουνιστικού όφι προς κατασκευή μύθων, για προσέλκυση οπαδών......
Είναι όμως έτσι ή διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα ;

Αφήνω το λόγο στον υπασπιστή του Ζέρβα, Λοχαγό Μιχάλη Μυριδάκη ο οποίος, ήδη από το 1948, στο βιβλίο του αποδεικνύει ότι όταν έγινε η μάχη ο ΕΛΑΣ κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου ..............

( Very Happy μάλλον ονειρευόμενος πώς θα φυτεύει σφυροδρέπανα σε γλάστρες !!!!!!!!!!! Very Happy

avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η μάχη της Οξύνειας το Φεβρουάριο του 1943 και το "καπέλωμά" της από τον ΕΛΑΣ που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση είχε με αυτήν !!!!!

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Κυρ Νοε 18, 2012 12:49 pm

Arrow Αυτός (Νο 1) "συμμετείχε" στη μάχη :
Στις 10 του Φλεβάρη 1943 εφόσον πληροφορήθηκαν οι Ιταλοί ότι στα χωριά μας παρουσιάσθηκαν αντάρτες απαγόρευσαν τους πο­λίτες να πηγαί­νουν στην Καλαμπάκα.Με τους έλληνες πράκτορές τους έστειλαν μήνυμα να τους παραδώσουν τρόφιμα και ζώα. Οι αντιστασιακές οργανώσεις απή­ντησαν με το «μολών λαβέ».Ξεκί­νησε τότε ένα τάγμα προς το χωριό Οξύ­νεια οι κάτοικοι φύγανε από το χωριό ουδείς έμεινε. Μαθαίνουμε τη διαταγή από τον Αδαμάντιο προς όλους τους υπευθύ­νους των χωριών. Άπαντες οι κάτοικοι των χωριών εφεδρικώς κ.τ.λ. θα είστε εν επιφυλακή μέχρι νεωτέρας μας διαταγής, υπογραφή Καπε­τάν Αδαμάντιος.Στις 10 του μηνός την επομένη ημέρα το πρωί. Διαταγή. Άπαντες έτοι­μοι. Οι Ιταλοί έκαμαν εκβιασμό εάν δεν επιστρέψουν οι κάτοικοι στο χωριό θα το κάψουμε. Έκαψαν το πρώτο σπίτι πολλοί φοβήθηκαν και ένας ένας επέστρεψαν. Τα μεσημέρι λαβαίνουμε διαταγή όλα τα γύρω χωριά να κινη­θούν προς Οξύνεια, φυσικά όχι οι γέροντες όλοι οι νέοι. Θα χτυπήσουμε τους Ιταλούς. Τις ενέδρες τις είχαν στήσει. Σε δύο ώρες όλοι βρισκόμασταν στις θέσεις στα γύρω υψώματα με τσε­κούρια, μαχαίρια και καραμπίνες.

Arrow KAI αυτός (Νο 2) "συμμετείχε" στη μάχη :
Το πρωί στις 10 του Φλεβάρη 1943, γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, οι αντάρτες μπαίνουν στην εκκλησία του χωριού για να λειτουργηθούν και να ευλογήσουν τα όπλα, όπως και στην Αγία Λαύρα, το 1821.Μπροστά πάει η Σημαία που την κρατά ο εικοσάχρονος Καραζήσης Γεώργιος. Κοντά ο αρχηγός και ξοπίσω οι υπόλοιποι κατά τριάδες. Προτού ακόμα ο παπάς να μπει στο «Ευλογημένη η βασιλεία του Πατρός», ένας μαντατοφόρος από την Οξύνεια, ο Παππάς Θεόδωρος, φέρνει στον καπετάνιο ένα σημείωμα στο οποίο γράφει: «ένα τάγμα Ιταλών και συνεργατών τους πριν ξημερώσει μπήκαν στο χωριό κλείνοντας τους δρόμους διαφυγής και άρχισαν να λεηλατούν και να ξυλοφορτώνουν όσους βρίσκουν».Οι αντάρτες φεύγουν τρεχάτοι μέσα από την εκκλησία για να προλάβουν να πιάσουν τα μετερίζια, φράζοντας την επιστροφή των Ιταλών στη βάση τους και να μετρηθούν μαζί τους οπωσδήποτε.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!!!!!
Υ.Γ.
Να ρίξω και άλλους "συμμετέχοντες" ή φτάνουν αυτοί ;;;; Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης