Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ - Ταγματάρχης William Jordan

Πήγαινε κάτω

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ - Ταγματάρχης William Jordan

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Παρ Δεκ 02, 2011 11:52 am

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ
Ταγματάρχης Γουίλιαμ Σίντνευ Τζόρνταν (1909 – 1983)

Τα παράσημα του William Jordan
(Tα τρία στα δεξιά είναι Ελληνικά, από τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση)

Ο Νεοζηλανδός Ταγματάρχης Γουίλιαμ Τζόρνταν ανήκε στην αδικημένη γενιά των υπέροχων ημίθεων Νεοζηλανδών – Αυστραλών που -κυριολεκτικά –από τα πέρατα της οικουμένης, πιστοί στο προσκλητήριο του ελευθέρου κόσμου, όχι μόνο άφησαν την ασφάλεια και τη σιγουριά της πατρίδος τους αλλά διακρίθηκαν σε αναρίθμητες μάχες στην κόλαση φωτιάς και θανάτου του Β΄ ΠΠ.

Αδικημένη ήταν αυτή η λαμπρή γενιά παλικαριών διότι δυσαναλόγως ελάχιστα έχουν γραφτεί για αυτούς, σε σχέση με την ανιδιοτελή και ανεκτίμητη προσφορά τους στο θυσιαστήριο της ελευθερίας. (Εννοείται βεβαίως ότι στην Ελλάδα –αγνώμονες ΠΑΝΤΑ οι Έλληνες – τους έχουμε περιφρονήσει όταν πολλοί από αυτούς θυσιάσθηκαν στα δικά μας χώματα).Ποιός ξέρει άραγε ότι ο πλέον παρασημοφορημένος με το Σταυρό της Βικτώριας ήταν Αυστραλός με δράση στην Ελλάδα ήδη από το Μάιο του 1941;
Κλείνω την παρένθεση και επανέρχομαι ………….

Ο (τότε Λογαγός) Γουίλιαμ Τζόρνταν ανήκε στο Νεοζηλανδικό Εκστρατευτικό Σώμα και είχε αποδοθεί στους Βρετανούς για την εκτέλεση «ειδικών αποστολών». Στις 17 Δεκεμβρίου 1942 ερίφθη μόνος του με αλεξίπτωτο στην κατεχόμενη Ελλάδα με τον κωδικό «Ηarling 13». Ήταν ειδικός στις τηλεπικοινωνίες και αποστολή του ήταν να συνενωθεί με τους υπόλοιπους 12 της αποστολής «Ηarling» που είχε εκτελέσει το σαμποτάζ στο Γοργοπόταμο, τον προηγούμενο μήνα. Πέρασε στην κατεχόμενη Ελλάδα 15 μήνες πραγματοποιώντας επιχειρήσεις και δολιοφθορές κατά του Άξονος πριν αποσταλεί στην κατεχόμενη Γαλλία για να συνεχίσει από εκεί την πολεμική του δράση.

Ο επανειλημμένως παρασημοφορηθείς και ιδιαίτερα ριψοκίνδυνος Λοχαγός Γουίλιαμ Τζόρνταν, έχοντας φάει τις σφαίρες με το κουτάλι είχε αξιοζήλευτη δράση όσο λίγοι κατόρθωσαν να έχουν, ήταν δε με μία φράση «σκυλί του πολέμου».

Ο Γουίλιαμ Τζόρνταν ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα της Κατοχής και έγραψε τα απομνημονεύματά του έχοντας προσωπικές εμπειρίες.

Ένα από τα βιβλία του το «Κατάκτηση χωρίς Νίκη» (Conquest without victory) που εκδόθηκε το 1969 οι σαπιοκοιλιάδες ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΟΦΡΟΝΕΣ «δεξιοί» το αγνοούν παντελώς και δεν το αναφέρουν. Κάντε υπομονή και θα δείτε παρακάτω γιατί……

(Αν βρείτε έστω και έναν κουραμπιεδόφρονα «Δεξιό» να το αναφέρει ως βιβλιογραφία όχι μόνο σε βιβλίο άλλα έστω και σε ένα άρθρο, έστω σε μία λιγοσέλιδη δημοσίευση ή σε ένα επετειακό λόγο, εμένα να με γα………. μέρα μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος με απ’ ευθείας δορυφορική και διαδικτυακή σύνδεση, ζωντανή περιγραφή και ταυτόγχρονη μετάδοση στη νοηματική γλώσσα ).

Λαμπρή βέβαια εξαίρεση (και σαφώς μη ανήκοντες στην ως άνω κατηγορία) οι σταυραετοί του Γοργοπόταμου, ο Θέμης Μαρίνος και ο Μιχάλης Μυριδάκης . Ο τελευταίος, πάντα διακρινόμενος τόσο στα πεδία των μαχών όσο και στην πολύτιμη προσφορά του στην ιστοριογραφία της εποχής, αποτόλμησε προφητικώς ήδη από το 1948 (20 χρόνια δηλαδή πριν εκδοθεί το βιβλίο του Γ. Τζ.) να κάνει ιδιαίτερη μνεία στο δικό του βιβλίο για την ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών που επρόκειτο να αποτελέσουν για τον Ιστορικό ερευνητή οι εμπειρίες του Τζόρνταν.

Από την αντίπερα όχθη, οι παγκοσμίως και ιστορικώς διαπρέψαντες, έχοντες αφήσει κατά πολύ πίσω τους δευτέρους, στην σταλινική προπαγάνδα αριστεροί κάτοικοι της Ελλάδος, οι ανέκαθεν βιρτουόζοι της ιστορικής διαστρεβλώσεως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ έχουν εξαφανίσει το βιβλίο αυτό ……….

Οι δε «ιστορικοί» του κώλου αφ’ ενός το αγνοούν αλλά και ακόμα να το ήξεραν εννοείται ότι θα το έθαβαν στην προσπάθειά τους να εκμαιεύσουν με την υπέρτατη αγωνία, τα βεβαίως απαραίτητα για την «επιστημονική» τους «βιωσιμότητα» αριστερά εχέγγυα αξιοπιστίας, προκειμένου να διατηρηθούν στο τεχνικώς κατασκευασμένο και προσκήνιο, βλέπε κλαμπ στρατευμένων, που ασχολείται (δήθεν) με την αξιόπιστη ιστορική καταγραφή και τεκμηρίωση της εποχής. Αμφιβάλλω αν έστω και εις εξ ’ αυτών το μνημονεύει …………..

Ο Ταγματάρχης Γουίλιαμ Τζόρνταν καταγράφει τα γεγονότα ως αυτόπτης μάρτυς και από πρώτο χέρι.
Τα καταγράφει όπως ο ίδιος τα έζησε και χωρίς να τα περνάει με παραμορφωτικό φακό προκειμένου να γίνει αρεστός από κάποιους.
Είναι κάτι το οποίο , ως έχων ξένη την καταγωγή, δεν το έχει ανάγκη.
Περιγράφει τα κομμουνιστικά εγκλήματα με ιδία εμπειρία και γνώση.
Δεν πέφτει στην παγίδα του κομμουνιστού εχθρού.
Ρίχνει τις μάσκες του τέρατος.
Μάσκες που το ίδιο το τέρας δημιούργησε καλλιεργώντας μια έντεχνη προπαγάνδα και στήνοντας μια ιδεολογική παγίδα στην οποία έχει ρίξει -δεκαετίες τώρα - ακόμα και τους ιδεολογικά αντίθετους.
Για αυτό το λόγο, αλλά και για περιφρόνηση, αρνείται να παίξει το παιχνίδι τους.
Αρνείται στην πένα του να γράψει στο χαρτί για ΕΑΜ, για ΕΛΑΣ, για ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κ.λ.π. και όλα αυτά τα χιλιοειπωμένα από συμπαθούντες και μη.
Δεν της δίνει αυτό το δικαίωμα.

Θεωρώντας ότι τα περί ΕΑΜ και ΕΛΑΣ πρόκειται ξεκάθαρα για μια προπαγανδιστική σαπουνόφουσκα που αποπροσανατολίζει από το κέντρο βάρους και τον ηθικό και φυσικό αυτουργό πληθώρας εγκλημάτων, τους ξεμπροστιάζει κατ’ ευθείαν χωρίς κανένα δισταγμό …..

- Ο Γουίλιαμ Τζόρνταν δεν χρησιμοποιεί τη φράση « …..το ΕΑΜ ……» αλλά τη φράση «… οι Έλληνες κομμουνιστές…»

- Ο Γουίλιαμ Τζόρνταν δεν χρησιμοποιεί τη φράση « …..ο ΕΛ.Α.Σ…» αλλά τη φράση «… οι Έλληνες κομμουνιστές…» --

- Ο Γουίλιαμ Τζόρνταν δεν χρησιμοποιεί τη φράση « …..το ΕΑΜ –ΕΛ.Α.Σ ……» αλλά τη φράση «… οι Έλληνες κομμουνιστές…»

(Μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο που αξίζει πραγματικά συγχαρητήρια αλλά και αναγνώριση της υψηλής από μέρους του θεωρήσεως των πραγμάτων)

Αρνείται να παρουσιάσει το λύκο με την προβιά του…..
Για τον Γουίλιαμ Τζόρνταν δεν υπάρχει ΕΑΜ, αλλά μόνο Έλληνες Κομμουνιστές.
Για τον Γουίλιαμ Τζόρνταν δεν υπάρχει ΕΛΑΣ, αλλά μόνο Έλληνες Κομμουνιστές.
Για τον Γουίλιαμ Τζόρνταν δεν υπάρχει ΕΑΜ –ΕΛΑΣ, αλλά μόνο Έλληνες Κομμουνιστές.
Ξεκάθαρα πράγματα……...
Κρυστάλλινα………….
Μην ξεχνάμε ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές.
Δε θα χαρίσει κάστανα σε κανένα και για κανένα λόγο ……
Έχοντας πλήρη επίγνωση των περιστατικών που καταγράφει δε θα παρουσιάσει απολύτως κανέναν στο δικαστήριο της Ιστορίας, με την ταμπέλα του «εγώ ήμουν ΕΛΑΣ, αλλά όχι κομμουνιστής» ἠ «δεν ήξερα τι κρυβόταν από πίσω από τον ΕΛΑΣ».
Για αυτόν είναι παιδιάστικες δικαιολογίες που ούτε καν τον ενδιαφέρουν.
Δεν έχουν καμία απολύτως θέση στα τεκμήρια που υποβάλλει ευλαβικά ο ίδιος ενώπιον της Ιστορίας.
Οι όροι ΕΑΜ, ΕΛΑΣ κ.λ.π. είναι τεχνητοί, άνευ υποστάσεως και σημασίας.
Δεν αξίζουν της προσοχής του ……..
Δεν αξίζουν καν το μελάνι της πέννας του ………
Προσφέρονται απλά και μόνο για ελληνική εσωτερική κατανάλωση …
Ελληνική εσωτερική κατανάλωση ένθεν και ένθεν ……..
Ακόμα και για τους «δεξιούς», που διαπνεόμενοι από το γνωστό ιδεολογικό τους κόμπλεξ, αρνούνται να κατονομάσουν το θηρίο, μήπως τους κολλήσουν τη ρετσινιά και τους μειωθεί το δημοκρατικό απόθεμα …………….
Αυτός όμως δεν είναι Έλληνας ….
Αυτός είναι ένας ξένος …….
Ένας ξένος που ήρθε από τα πέρατα της Γης, μπήκε στη φωτιά, χόρεψε με το θάνατο και ένοιωσε ασφυκτικά το φιλί του για χάρη των Ελλήνων .....
Ξέρει και γράφει ……..
Γράφει και ξέρει ………..
Τα ΕΑΜ, τα ΕΛΑΣ και τα άλλα ούτε που τον αγγίζουν ……
Τα αφήνει για τους άλλους ……..
Τους άσχετους, τους στρατευμένους διαστρεβλωτές, τους αδαείς και τους απόντες ……..
Και τα προσπερνάει αδιαφορώντας, προσηλωμένος στην ιστορική τεκμηρίωση
Δεν έχει ανάγκη από πιστοποιητικά δημοκρατικότητος ο Γουίλιαμ Τζόρνταν….
Η ρετσινιά δεν πιάνει στο γενναίο νεοζηλανδικό τομάρι του που ο θάνατος αμέτρητες φορές θέλησε να διαπεράσει με τις σφαίρες του στην Αντίσταση.
Οι ρετσινιές και τα πιστοποιητικά δημοκρατικότητος αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα ελληνικά (σωματικά και ιδεολογικά) τομάρια για λόγους που μόνο αυτά ξέρουν….
Όχι τον ξένο.
Όχι τον ξένο που ήταν και πρωταγωνιστής των γεγονότων ………...
Όχι το γενναίο Νεοζηλανδό Ταγματάρχη …………..

Είναι γνώστης και γι’ αυτό αμείλικτος…………..

Είναι γνώστης και αμείλικτος για αυτό τον αγνοούν οι εκ κατασκευής κοιμώμενοι τον ύπνο του δικαίου, κουραμπιεδόφρονες σαπιοκοιλιάδες «δεξιοί»…….

Είναι γνώστης και αμείλικτος για αυτό τον έχουν εξαφανίσει δολίως οι κατ’ επάγγελμα ιστορικοί διαστρεβλωτές αριστεροί …….

Είναι γνώστης και αμείλικτος για αυτό δεν συμφέρει τους ιστορικούς της κωλοτρυπίδας να τον επικαλούνται (αν τον ξέρουν)…..................

Ο Θεός να σε αναπαύει Γενναίε Ταγματάρχα Τζόρνταν ……….
Ένας Έλλην σε ευχαριστεί.

ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΦΙΕΡΩΣΕ


Για το βιβλίο του Τζόρνταν "Conquest without Victory" εδώ

Jordan, Major William Sydney (1909-1983)

Conquest without Victory
- A New Zealander in the Greek and French Resistance.
(1969, Holder) (reprinted Bedford UK and Crows Nest, NSW: Little Hills Press: 1989)

His autobiography. 256 pg. A legendary hero. Describes his experiences in the Resistance Movements in both Greece and France, including murderous dealings with the Greek Communists and also "The Truth about Greece"
(pub. Araluen Press, Melbourne, 1946).

Observations by an officer in the British Military Mission to occupied Greece on the Greek resistance movements and the Communists' actions from December 1942 to March 1944. In 1963 Maj. William JORDAN was a teacher of French and Economics at St. Ignatius' College, Sydney. Later "Father Jordan." He was the parish priest of Te Puna & Bethlehem near Tauranga when he died, and had also been a priest at/near Gisborne. He was ordained in 1970 aged 60y, having started training at 57y; and having trained at Aquinas Academy, Sydney and Bede College, Rome. Before then he had been a journalist, then a lecturer. He had moved to Sydney, then to Europe (going to Greece in the summer), ref his book.
JORDAN, William Sydney MC, MID & MBE and Greek and guerrilla decorations (Royal Order of George I Knights Silver Cross with Swords, National Resistance medal) was born Timaru 20th November 1909. Before listing for active service with the first intake of First Echelon soldiers, he was a member of the reporting staff of NZ Herald. After preliminary training at Ngaruawahia, 2627 Major "Bill" JORDAN served in the Middle East with the NZ Divisional Cavalry. He left the NZ Forces in 1942 to join a special Operations Group, and was parachuted alone into German-occupied Greece 17 December 1942 and served with Greek guerrillas until 24 February 1944, 15 months, and was evacuated to the Middle East for hospital treatment. Then he was attached Special Operations Executive France from June to September 1944. Again parachuted behind enemy lines in southern France. He broke a leg on landing but, although in splints promptly took up his duties with the Maquis. He often directed sabotage from the front seat of a motorcar, usually with a tommy gun across his knees and a "rear gunner" in the back seat. His duties in France ended only on VE-day.

avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης